6.7.2012

סוגי שתלים בניתוח להגדלת חזה


ניתוח חזה הוא מהפופולאריים ביותר. עם זאת קיים בלבול רב בנושא זה ונשים המעוניינות לעבור ניתוח נתקלות בקושי להבין מה עליהן לבחור. ישנם מגוון שיטות, טיפולים וניתוחים וכל מנתח או מרפאה מנסה לצדד בשיטות מסוימות בעודם מבטלים ושוללים שיטות אחרות. כדי להבין לעומק מה צפון בכל שיטה כדאי לחפש מידע באינטרנט, להתייעץ עם מספר מומחים ולבחור בשיטת הטיפול אליה מתחברים. אותה הבעיה קימת גם בבחירת שתלים. ישנם שתלים מסיליקון, שתלים ממי מלח, שתלים משולבים. ישנם שתלים חלקים או מחוספסים, שתלים עגולים או קעורים. לכל שתל יתרונות וחסרונות לכן כדאי להצטייד באורך רוח, לחקור לעמוק את הנושא ורק לאחר התייעצות והבנת הנושא לפנות למנתח פלסטי אליו בתחברים ולהפקיד את החזה בידיו. נשים בזמן לימודים, כמו לימודי משפטים או קורס עיצוב פנים, ייטיבו לשקול מהו הזמן הנכון עבורם כל שלא יגרמו נזק או יסבלו מקושי.

מה זה שתלים?

שתלים להרמת חזה או הגדלת נפח החזה הם אביזר רפואי. השתלים מוחדרים לחזה בניתוח ומאפשרים למטופלת לקבל שד אסתטי המתאים בגודל ובצורה לחלומה. עולם השתלים הוא מורכב ושחקנים רבים פועלים בענף. לאחרונה חל חשש גדול בעקבות הידיעות על שתלי סיליקון דולפים אך לאחר מחקר מעמיק בנושא נתגלה כי אין לדאוג בנושא זה. יש שלוש שיטות עיקריות בהחדרת שתל לשד: החדרת השתל דרך העטרה, החדרת השתל דרך בית השחי או החדרת השתל דרך תת השד. שיטת החדרת השתל דרך תת השד היא הפופולארית ביותר ולרוב לא ניתן להבחין בצלקות הניתוח לאחר מספר חודשים.

שתלים מסיליקון לעומת מי מלח

שתלי סיליקון הם השכיחים ביותר. מגע בשתל סיליקון קרוב לתחושה של מגע בשד אמיתי. השתל ממולא בג'ל סיליקון. שתלים הממולאים במי מלח מגיעים עם שסתום המאפשר הגדלה או הקטנת השתל בהתאם לצורך. שתל מי מלח נחשב לבעל סיכון קטן יותר ליצירת זיהום אך לאחר המחקרים המקיפים שנערכו אין שוני בין השתלים. סוג נוסף של שתלים משלב סיליקון ומילוי מי מלח עם שסתום אך שתל זה אינו פופולארי. המים כבדים מסיליקון וצורתם פחות יפה משתל סיליקון.

התאוששות והחלמה

זמן ההתאוששות וההחלמה היא נקודה שיש לברר היטב. במידה והאישה נמצאת בלימודים כמו קורס פסיכומטרי או קורס עיצוב פנים לא כדאי לבצע את הניתוח לפני תקופת מבחנים. לאחר ניתוח הגדלת חזה יש כאבים בערך כשבוע ויש ללכת עם חזייה מיוחדת לתקופה של עשרה. הניתוח דורש הימנעות מפעילות ספורטיבית למשך חודש לכן יש לבחור תקופה מתאימה בה האישה יכולה לעבור את הניתוח ולהתאושש ממנו. נשים שלא שומרות על חודש מנוחה ומרימות תינוק, נושאות משא כבד או מנקות את הבית וכד' עלולות להזיק לצורתו של השד. התפרים לאחר הניתוח נמסים ואין צורך להסירם על ידי רופא.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה